öppna ögonen.

I vilken värld lever du? Tror du att alla muslimer delar detta tankesätt? Är inte det en ganska trångsynt och dum sak att tro? Om en svensk man våldtar en kvinna och säger att kvinnan är dum i huvudet - beter sig alla svenskar på det sättet? Om en jude knivmördar en ung flicka för att 'kvinnor är det sämre könet' - betyder det att alla judar gör på det sättet? Sluta nu.


Lär dig att se skillnaden mellan fundamentaliser och vanliga muslimer. Majoriteten av muslimerna är goda människor som försöker leva ett sådant gott liv som möjligt. Tro vad du vill. Det gäller bara att öppna ögonen och försöka sluta vara så trångsynt och envis. Jag lovar, man mår bättre om man försöker respektera alla. Man ska inte haka upp sig på de negativa delarna i religionerna. Om vi hade gjort det - finns det mycket våld och förtryck i Kristendomen också. Vilket Sverige dominerades av förut.

Läs Ana Ginas blogg. Hon är en troende muslim och hon är en mycket vettig människa. Hon har en islamskola genom videoblogg där du kan lära dig mycket nytt. Det gäller bara att vara öppen för nya tankar och åsikter - iallafall om de leder till det bättre. Hon kämpar även för mänskliga rättigheter och förtryck - och är muslim. Vad säger det dig? Mig säger det mycket. Mig säger det att muslimer är goda människor. Helt normala människor. Vi kan inte dra alla över en och samma kant. Är inte dagens samhälle lite för modernt för det? Hör inte förtryck av ett speciellt folkslag hemma på 40-talet, eller ännu tidigare än det?

Välkommen till 2000-talet.



Kommentarer

Innan du kommenterar:
Kommentarer besvaras här.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0