To die by your side is such a heavenly way to die.



Fan vad jag älskar The Smiths. Mycket vemod, men det gör ingenting. Fast det kan bli lite jobbigt ibland - för jag börjar bara längta till England av någon konstig anledning. Samma med Joy Division. Men som sagt, det gör ingenting. För solen har varit framme idag och det har varit varmt - så jag får bara en varm känsla i magen. Idag är jag glad och positiv. Hoppas att vädret håller i sig ett par veckor nu. Så att man slipper bli bitter av regn och moln.

Dock svarar inte Tåwe när jag ringer henne. Och jag vill ju käka cake nu. Hon ringer väl upp när hon ser att hon har ett missat samtal hoppas jag. Hon har en tendens att somna ibland och missa att man ringer. Så.. Vad händer annars idag? Ingenting speciellt. Fick hem min sista kurs innan sommaren nu. Min mentor och syon hade bestämt ihop att jag skulle ha Naturkunskap A eftersom det är bara 50 p. Men vad roligt - inte! Naturkunskap A känns ju inte speciellt spännande. Jag vill ju läsa om döda konungar, magiska ritualer i religion, gamla klassiska noveller i svenskan och sedan lära mig att prata flytande latin. Inte läsa om typ.. Sparvens fjärde cell. Eller vad man nu läser om i Naturkunskap.

Vi måste arbeta tillsammans.

Jag vill bara observera att jag inte blundar för de negativa delarna inom islam. Jag är medveten om dem, men jag tycker inte att vi endast ska fokusera på dem. Jag tror inte att vi kan bygga upp ett förtroende och en respekt mellan invandrare och svenskar genom att endast fokusera på de negativa delarna. För att kunna motverka de negativa delarna inom islam och försöka bygga ett mer jämställdt och bra samhälle tror jag att vi måste fokusera på de positiva delarna av islam först.

Vi måste bygga en bro innan vi kan komma över vattnet. Att diskutera om kvinnoförtryck och hat det första vi gör kommer inte att fungera. Att direkt gå ut med dom negativa delarna kommer inte skapa respekt mellan svenskar och invandrare, tvärtom, det skapar bara en ännu större klyfta mellan oss och det kommer leda till större missförstånd och ännu mer hat. Vi måste också komma ihåg att skapa oss en egen uppfattning, innan vi blint litar på medias ord. Det finns alltid en annan historia bakom det som media lägger upp, det gäller bara att läsa om det själv.

Jag tror att en positiv inställning leder till positiva handlingar. Ett negativt samhälle där endast hat och missuppfattningar existerar kommer inte kunna leda till en positiv utveckling där vi tillslut kan leva tillsammans sida vid sida utan problem. Det kommer bara skapa ännu mer problem och invandrarna kommer inte kunna bli en del av detta samhälle som vi lever i idag. Om vi skulle arbeta tillsammans som en enda stor grupp skulle allting kunna bli bättre mycket snabbare. Men det gör vi inte idag. Idag är det "vi" och "dem" som gäller, ingenting annat.

Det är inte bara svenskar som skapar detta problem, det säger jag inte. Det finns ju även invandrare som är med om att skapa denna klyfta mellan oss i Sverige. Men den kommer inte att försvinna genom rasistiskt propaganda eller direkta förolämpningar och hat. Man måste ju arbeta tillsammans, inte mot varandra. Och jag hoppas att det kommer fungera någon gång i framtiden. Sedan kommer ju vissa negativa delar i samhället alltid att finnas kvar. Jag tror inte att det finns en chans att vi kommer leva bland guld och gröna ängar tillsammans, men det kan bli en förbättring.

öppna ögonen.

I vilken värld lever du? Tror du att alla muslimer delar detta tankesätt? Är inte det en ganska trångsynt och dum sak att tro? Om en svensk man våldtar en kvinna och säger att kvinnan är dum i huvudet - beter sig alla svenskar på det sättet? Om en jude knivmördar en ung flicka för att 'kvinnor är det sämre könet' - betyder det att alla judar gör på det sättet? Sluta nu.


Lär dig att se skillnaden mellan fundamentaliser och vanliga muslimer. Majoriteten av muslimerna är goda människor som försöker leva ett sådant gott liv som möjligt. Tro vad du vill. Det gäller bara att öppna ögonen och försöka sluta vara så trångsynt och envis. Jag lovar, man mår bättre om man försöker respektera alla. Man ska inte haka upp sig på de negativa delarna i religionerna. Om vi hade gjort det - finns det mycket våld och förtryck i Kristendomen också. Vilket Sverige dominerades av förut.

Läs Ana Ginas blogg. Hon är en troende muslim och hon är en mycket vettig människa. Hon har en islamskola genom videoblogg där du kan lära dig mycket nytt. Det gäller bara att vara öppen för nya tankar och åsikter - iallafall om de leder till det bättre. Hon kämpar även för mänskliga rättigheter och förtryck - och är muslim. Vad säger det dig? Mig säger det mycket. Mig säger det att muslimer är goda människor. Helt normala människor. Vi kan inte dra alla över en och samma kant. Är inte dagens samhälle lite för modernt för det? Hör inte förtryck av ett speciellt folkslag hemma på 40-talet, eller ännu tidigare än det?

Välkommen till 2000-talet.



nu flockas sverigedemokraterna

Vad fint!

Det är väldigt många SD-anhängare som flockas till min blogg nu - för att berätta åt mig att jag har fel. Självklart, dom håller ju inte precis med mig. Nu vill dom att jag ska kolla på olika dokumentärer, som tydligen kommer bevisa att jag har fel och att jag istället kommer börja rösta på dom. Newsflash: Jag har läst SDs principprogram och jag har läst mycket annat om dom - jag står fast vid att SD är ett rasistiskt parti. Finns ingenting som kan få mig att ändra mig. Speciellt inte någon som kallar mig för "dum fitta". Vilket härligt argument! Fin reklam för Sverigedemokraterna, att gå till med skällsord för att någon annan har en annan åsikt. Finemang.

Jag kan inte säga mycket mer än det som jag har skrivit i Paows blogg eller i mitt egna inlägg. Jag vet inte hur ni har hittat hit. Men ingenting kan få mig att rösta på Sverigedemokraterna. Sedan finns det ju såklart vettiga människor som kan diskutera normalt, men ni verkar inte riktigt ha hittat hit ännu, så jag väntar väl på det!

Sedan tänker jag inte ens lyssna på en partiledare som säger: "Islam skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning." Om man hade haft rätt information hade han vetat om att det finns LIKA MYCKET våld inom Kristendomen som det finns inom Islam. Det är bara och läsa Koranen och Bibeln och jämföra. Eller googla, om det nu är alldeles för jobbigt att ta upp en bok.

Sedan får ni ju skriva hur mycket ni vill i denna blogg. Men jag kommer stå fast vid att SD ska bekämpas och att hela bunten är rasister. Visst, dom bygger upp en fin fasad, så att man ska tro att dom INTE är det. Men den fasaden är väldigt genomskinlig.

Tack för mig! :)

sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti:

En sak som alltid har irriterat mig är människors sätt att försvara Sverigedemokraterna på. Hela tiden, mest på internet såklart, läser att man Sverigedemokraterna inte alls är rasister eller främlingsfientliga. Men vad ska man egentligen kalla ett parti, som går ut i Aftonbladet och säger att muslimerna är Sveriges största hot sedan andra världskriget? Dom drar alla muslimer över och samma kant, kallar dom för hot, men dom är inte rasister. Ja precis, logiken är ju väldigt uppenbart i det argumentet.

Sverigedemokraterna är ju väldigt öppna med att dom vill bevara den svenska kulturen. Men jag undrar -- vilken kultur är det egentligen? Kultur förändras hela tiden. Det är helt enkelt livets gång. Hade kulturen aldrig förändrats hade vårat samhälle sett annorlunda ut idag - och skulle det vara en bra sak? Nä, det hade det inte. Och det kan nog väldigt många hålla med mig om. Vi formar ju kulturen, och jag tycker att den rör sig till det bättre. Ett färgstarkt land med mångkultur och olika nationaliteter som lever tillsammans. Var ligger problemet i det? Är det någon som egentligen håller starkt på svenska traditioner? Säger dessa hängivna SD-anhängare att dom vill ha kvar den svenska kulturen eftersom dom är envisa och för att dom "bara vill ha det för att"? Jag misstänker det.

Sverigedemokraternas ursprung ligger bland annat i den rasistiska föreningen BSS (Bevara Sverige Svenskt) och Sverigepartiet. Partier som ville radera allting utländsk ur detta land. Hur kommer det sig att Sverigedemokraterna har sitt ursprung ur dessa partier - är inte det nog mycket bevis för att SD är ett rasistisk parti, inte ett 'realistiskt' parti som många vill kalla dom för? Vad är realistiskt med planer att kasta ut en del av Sveriges befolkning? Majoriteten av invandrarna i Sverige arbetar hårt och försöker passa in i dagens samhälle faktiskt. Det finns många rötägg, men troligtvis mer rötägg till svenskar, jag lovar er.

Dolda mikrofoner har bevisat hur Jimmie Åkesson (SDs partiledare) skämtar om muslimer som har sex med grisar och om att afrikaner kommer till Sverige med parasiter. Osmakligt eller rasistiskt? Både och, ur mitt perspektiv. Varför 'skämtar' ett 'icke främlingsfientligt' parti om dessa saker? En kvinnlig medlem i SD sa detta:- Visste ni att invandrare som kommer till Sverige från länder som Afghanistan eller Afrika ibland har över 2000 parasiter i sin kropp. Kan ni tänka er? Våra hundar har inte så många. Hundar sitter i karantän. De här kommer direkt fram. Samtidigt sitter Jimmie Åkesson och säger till tidningen att SD inte har någon tolerans mot rasism.

Bullshit.

Vissa människor verkar flockas runt detta parti. Mest för att "blattarna ska ut" eller för att "dom vill sjunga nationalsången i skolan", även fast majoriteten av dom har tagit studenten för längesedan. Varför är det så viktigt att sjunga Sveriges nationalsång på skolavslutningen? Till vilken nytta gör vi det egentligen? Och varför skyller vi det på invandrarna, när det är vi svenskar som har bestämt oss för att ta bort den? Många invandrare säger att dom inte bryr sig. Dom förstår inte varför vi själva har tagit bort den och sedan skyller allting på dom.

Jag säger ofta att jag inte tycker om Sverige. Det finns många saker som får mig att inte göra det, men det är ju mest egentligen för att jag är 18 år och har eld i baken. Men det här Sverige; med mångkultur och nya traditioner, där varje människa kan leva gott, är ett Sverige jag är stolt över. Det är Sverige som jag vill leva i. Ett land som tar emot alla och som tar hand om alla, så gott det går. Ett Sverige under Sverigedemokraternas makt är inget Sverige jag kan vara stolt över. Det är inget land jag vill kalla för mitt hemland. Med det partiet som ledare flyttar jag härifrån. Jag vill inte vara under rasisters makt.

Jag citerar ur en annan blogg: Hur tråkig skulle inte kulturlivet vara om vi inte tog intryck av andra kulturer? Svensk pop- och rockmusik har sina rötter i afroamerikansk blues. Hade det varit bättre att gnola på någon gammal visa ackompanjerad av nyckelharpa? Svensk fotboll i all ära, men den bästa fotbollen hittar man i andra delar av världen. Framstående svenska filosofer finns det inte många av, desto fler hittar man i Grekland, Österrike och Frankrike. Det är vettigt att ta intryck av internationella influenser och ”blanda” kulturer.

Vi klarar oss helt enkelt inte utan invandrarna och nya kulturer.
Utan intryck av andra kulturer och traditioner kommer vårat samhälle, vårat Sverige, aldrig att utvecklas. Vi kommer att stanna här och aldrig mer upptäcka nya saker. Eller är det okej att ta olika saker från olika kulturer om "aporna" och "parasiterna" stannar en bra bit ifrån och inte kommer hit? Är det verkligen det Sverige vissa människor vill leva i, uppfostra sina barn i? Jag tror inte det

"Ge oss Sverige tillbaka!"
tornar det upp på Sverigedemokraternas hemsida. Ingen har tagit Sverige ifrån oss. Sverige är fortfarande kvar, dock med mer olika människor och nya kulturer. Ett blandat land, som skulle kunna bli ännu bättre, om varje människa lärde sig att respektera varandra. Vi kan lära oss så mycket av varandra, om vi bara slutade vara så trångsynta och idiotiska.

Sverigedemokraterna vill även värna om det kristna.
Du som är ateist, men Sverigedemokrat, vill du stå bakom det beslutet? Vill du att Sverige ska bli ett kristet land igen? Jag tror inte många vill det. Men jag tror däremot att många Sverigedemokrater bortser från detta, eftersom dom vill att muslimerna ska försvinna. Jag vill inte sparka ut medmänniskor, jag vill ha dom kvar. Jag vill inte skicka tillbaka dom till ett land med krig och oroligheter. Och jo, det är precis det som kommer hända. Ni som kommer rösta på SD - är ni beredda att stå bakom det? Är ni beredda att stå bakom att skicka hem en familj till ett land med krig, våldtäkter och misär? Har ni tänkt den tanken, eller är ni alldeles för trångsynta och okunniga för att tänka den tanken?

Vi är alla lika mycket värda, kom ihåg det. Muslim, jude, kristen, buddhist eller fransk, afrikansk, svensk eller turk. Ingen har rätt att påstå att någon av dom är sämre än någon annan. Som Shan Atci sa: Innan vi blir muslim, kristen, fransk eller svensk är vi alla människor från början. En människa. Och det finns inga skillnader mellan oss. Och, med handen på hjärtat, ni som kommer rösta på Sverigedemokraterna: Jag skäms över er med hela mitt hjärta. Ni är den delen av Sverige jag skäms över, som jag aldrig kommer kunna vara stolt över.

Tack för mig.

RSS 2.0