Projekt tandställning

Nu kommer jag att få min tandställning - fem år försent. Jag är glad - väldigt glad - men också väldigt förbannad. Mina tänder, som inte bara är ett komplex och mindre snyggt, ger mig även problem. Svårt att rengöra, huvudvärk och bitsår i kinderna. Men tydligen räcker inte det för att processen ska skyndas på. Istället måste man kastas fram och tillbaka mellan olika tandläkare och vara tvungen att vänta i flera år innan man tillslut blir godkänd. Samtidigt får en tjej tandställning efter 2 månader för att 'hennes tänder är fula', och på grund av det ser jag rött.

Men om man bortser från det - så är jag riktigt glad, och det uppskattas. Imorgon ska gummiband klämmas fast på mina tänder, sedan ska ett par metallringar fast, sedan dras fyra tänder bort och efter det byggs tandställningen på. Två år kommer behandling att ta, men det gör inte heller någonting. Jag diggar tandställningar, jag kommer inte skämmas. Hell, mina tänder är nog fula nu, vad spelar det för roll om man slänger in lite metall i käften? Så ja, jag längtar faktiskt.

Annars så har jag pratat bok idag, och även hunnit förbi Indiska när mamma kom in till stan. Bilderna nedan visar vad jag köpte. Jag är grymt nöjd, det var inte dyrt alls. Jag älskar min nya Buddha. Han passar väldigt bra i fönstret mitt. Till vasen ska jag köpa vita blommor. Helst någonting japanskt eller kinesiskt. Eller så använder jag min vita plastblomma, jag är inte säker ännu.







Photosession - freja


























Photosession - natur












"Vi har faktiskt yttrandefrihet i sverige!"

Varför tjatar Sverigedemokrater om yttrandefriheten all the fucking time? Ja, ni har yttrandefrihet - ni kan rida på den vågen. Och gör det, om ni vill. Men börja inte gasta om demokrati och yttrandefrihet så fort svar på tal eller skilda åsikter ställs mot er. Ni har er rätt till att säga vad fan ni vill - likaså har jag. Och skit ska skit ha. Jag tycker att er politik är vidrig. Jag tycker att ni ska hålla käften. Jag avskyr er. Jag tycker att ni är idioter. Jag har också yttrandefrihet, så jag får säga vad fan jag vill jag med. Jävla mongon.

Schas!




Jag fattar det inte

Och i Grästorp har Svenskarnas Parti tagit ett mandat. Svenskarnas Parti är ett nynazistiskt parti. Visst, det är Grästorps problem och det är en by med endast 3000 invånare - but still, vad händer med Sverige? Vad händer med det svenska folket? Och varför envisas dom att heta Svenskarnas Parti? Det är inte mitt parti. Jag vill inte ha någonting med detta att göra.

Sd är inne i riksdagen

Och jag skäms över mitt land. Skäms över att vara svensk just nu. Skäms över alla som valde att rösta på Sverigedemokraterna - som var med om att ge dom en chans i riksdagen. Jag skäms öronen av mig. Skäms så pass mycket att jag vill packa en resväska och lämna landet. Och jag tycker inte om att det med stor sannolikhet kommer bli 4 år till med blått styre, där det drivs en politik som endast bryr sig om pengarna och inte om människan.

(Men det spelar egentligen ingen roll vad jag tycker om Moderaterna. Det största problemet är Sverigedemokraterna, det är det problemet vi ska fokusera på. Att jag inte gillar M är ju uppenbart, jag är ju vänsterpartist, jag gillar inte deras politik.)


Att skämmas över att vara svensk är inte normalt - det inte någonting man ska behöva göra. Ingen ska behöva skämmas på grund av sin nationalitet. Men nu när Sverigedemokraterna har kommit in skäms jag med hela mitt hjärta. Och det ska inte behöva vara på det sättet. Hur tänkte den delen av det svenska folket egentligen? Det är obehagligt. Jag har en stor klump i magen. Och jag vet att många sitter och suckar och stönar och tycker att det är överdrivet - men inte för mig, och många andra. Man ska inte ta lätt på att ett främlingsfientligt parti har kommit in i riksdagen. Det är vidrigt.

Det är en jävligt mörk dag idag.

Loppan thru the year
















Random photos

Ljus


Kall pizza, och en Skarelito


Glada och ur fokus


Klad hest på fest


Extremt cool bild


Skål!


Loppan hittade en lerpöl


Som sagt...


Definitionen av jävligt nöjd hund


Söt Loppa


Tåwe says hello

Waffles

Jag vill vara bästis med Julian Smith. Helst den efterblivna versionen.



Förklaring till 'He ate a jellyfish' är denna video (som förövrigt är youtubes roligaste video någonsin - eller ja, allting med Julian Smith är klockrent - besök hans channel på Youtube och kolla.):


Rainbow River (Till Bea, resten av er kan skita i detta inlägg.)

Jovor is quiet. Only Vilir and his ravens are awake tonight. They are alone on the top of Imens Plains and they're singing about old times. His voice is floating down the hills to my house like the wind. Rushes through the leaves, dances over the streams and oak trees, until they gently reaches my cold stone room. I know how he moves. I see how his arms is hysterically waving in the breeze above him. The Lonley Dance. Vilir has seen something before me.



Violet colours flew past Rehels eyes. Bloody faces and visions of beasts exploded in front of him and caused him to suddenly throw himself against the wall to take cover. The pain that occurred in his face got Rehel to scream out loud. A quick glimpse of a pair of night-black eyes and a white smile and then it became once again silent. Vilir stopped dancing. Rehel could no longer hear his heartbeat and the ravens hoarse screams in the night.



Winter was on its last days now and even though the sun had become stronger, the hasty and strong winds made her body shake like a leaf. The ocean gives Ana such a strong sense of biting anxiety that she only wants to run away. But there is something among the black waves that stops her. How hard she tries to get away from it, it is always something that pulls her back. Something that is invisible to her eyes.



A muffled cry among the black rocks at the harbour crushed Anas thoughts and she glanced quickly towards the black rocks. A wave of panic was moving through her body when she saw the back of a young man. Before the young man disappeared down the rocks and the black waves she caught sight of a jet-black tattoo which followed the outline of the back of his body and Ana knew within a second that it was an outsider, no man of Ziroe, who had observed her.
Fear welled up inside of her and it felt as if an invisible hand grabbed hold of her neck and pushed. Ana stood up quickly and while the fear still burned her neck, she rushed with shaky legs into the dense woods and barely noticed that a sharp twig carved up the old scar on her chalk-white cheeks.



KINGS & QUEENS

Into the night
Desperate and broken
The sound of a fight
Father has spoken.

We were the kings and queens of promise
We were the victims of ourselves
Maybe the children of a lesser god
Between heaven and hell, heaven and hell.


Into your eyes
Hopeless and taken
We stole our new lives
Through blood an pain
In defense of our dreams
In defense of our dreams

We were the kings and queens of promise
We were the victims of ourselves
Maybe the children of a lesser god
Between heaven and hell, heaven and hell.


The age of man is over
The darkness comes and all
These lessons that we've learned here
Have only just begun


Var typiskt svensk!


JOHNOSSI

Vi svenskar lyckas ibland, när det kommer till musik. Det händer inte ofta (enligt mitt tycke) men när det händer blir det riktigt bra. Nu har jag fått upp ögonen för bandet Johnossi. Riktigt bra. Favoriterna är Mavericks och Dead End. Mavericks började jag gilla direkt. Hörde en liten mening och jag var fast direkt. Låten är rätt vemodig. Passar till många olika känslor. Men även en sådan där låt man kan bara sitta och vara tyst till.

Trodde inte att bandet var svenskt först. Trodde, som alltid, att bandet kom från staterna eller England. Men jag hade fel - enligt Wikipedia kommer bandet från Sverige och inget annat. Men är dom kända här hemma? Jag har aldrig hört talas om dom. Vet nu att dom är kända utomlands - speciellt i Tyskland. Men det måste man ju bli. Så är det med allting. Vill inte England eller USA ha en känns det som att det inte är någon idé. Det är ju internationell man vill bli.

"What's the point"


"Mavericks"


"Dead End"

Mest spelade hemma hos Shaw

30 SECONDS TO MARS - FROM YESTERDAY


30 SECONDS TO MARS - CLOSER TO THE EDGE


KULA SHAKER - OPHELIA


HURTS - SUNDAY


GOMEZ - LITTLE PIECES


BRANDON FLOWERS - ONLY THE YOUNG


GOO GOO DOLLS - IRIS


MUMFORD & SONS - LITTLE LION MAN


OCEAN COLOUR SCENE - FOXY'S FOLKED FACE


OCEAN COLOUR SCENE - IT'S A BEAUTIFUL THING


VAMPIRE WEEKEND - JONATHAN LOW

Little Pieces

Jag älskar att hitta ny musik. Om jag hittar nog mycket ny musik på Spotify kan jag nästan längta tills jag får åka hem, lägga mig i sängen ocb bara lyssna. It's mental, jag vet. Nu har jag hittat en låt med Gomez som jag lyssnar alldeles för mycket på. Jag kommer hinna döda låten. Men ni måste lyssna på den. För den är underbar. (Ljudet är dock lite dåligt.)


Blinks of Life








länk

Folk får rösta hur dom vill.

"Väx upp och rösta på Alliansen istället, bara vilsna fjortisar som röstar på MP och V" - Flashback

Jag tycker det är trist att det ska vara så mycket smutskastning mellan människor just nu innan valet. Så mycket skit sprutar ur allas munnar, och målet är att förolämpa och dumförklara varandra till bästa pris. Jag röstar rött. Jag lägger min röst på Vänsterpartiet - eftersom jag anser att det är ett Sverige jag vill leva i och hade kunnat vara stolt över. Och visst, högermänniskor tycker att jag är en idiot som tycker det. Dom tycker att jag har fel åsikter och fel värderingar. Och visst, jag håller inte med människor som röstar blått. Om jag tycker att ni är idioter? Nej, inte direkt. Jag respekterar att ni gör det valet. Jag har ingen anledning att förolämpa er eller bete mig som ett rikspucko.

Men ändå kommer man inte undan. Varje dag, runt om på internet/tv, läser jag och hör när människor förolämpar varandra. "Borgarsvin" och "Kommunistfitta" ekar överallt. Människor beter sig som fundamentalister. Sprider ut sin egna propaganda, bråkar med människor som "röstar fel", försöker ändra andra människors åsikter, spottar på andra personer. Hur orkar ni? Det är inte diskussion ni håller på med. Ni beter er bara som idioter rakt igenom. Oftast är det förargande, men det börjar bli skrattretande nu. Jag tycker att det börjar bli patetiskt.

Låt folk rösta på vad dom vill. Diskutera vettigt om ni vill. Men man behöver inte bete sig som ett rövhål - eller hur? När jag var yngre (Någonstans mellan 16-17 år) hatade jag högern mer än allting annat. Jag var ett svin mot människor som röstade blått. Sedan växte jag upp. Jag råder er att göra samma sak.

(Sverigedemokraterna är ett undantag. Rasism är aldrig ok.)


Blev inte mycket till diskussion.

Hamnade genom en slump hos en tjejs blogg igårkväll. Hon pratade mycket om politik, om Sverigedemokraterna. Så jag bestämde mig för att skriva en kommentar. Inget påhopp om att hon röstade på SD - utan jag försökte hålla god ton och svara på hennes påståenden:

"Ja men vadå jag kan inte komma till ett land fullt av muslimer iklädd i bikini och tro att dom ska acceptera mig. Jag kan inte komma till ett islamiskt land och be dom sätta upp en kristen kyrka så att jag kan be, BE dom inte dyrka sin gud för rasistiska anspelningar och jag kan inte komma dit och be dom sluta med sina seder och deras firanden och grejer... Men det är precis vad dom ber oss att göra!!!"

Nej, du kan inte fara till Iran och gå omkring klädd i bikini. Nej, du kan inte fara till Iran och be dom bygga en kyrka till dig. Och visst är det hemskt att inte kunna leva och vara som man vill. Men är det då inte tur att vårat Sverige är precis tvärtom? Att vårat Sverige omfamnar alla religioner och kulturer (till en viss del) och låter alla vara precis hur dom vill? Eller vill du istället att vi ska ta efter Iran - och göra samma sak? Vill du att Sverige ska ha samma inställning som till exempel Iran?

Jag har aldrig hört en invandrare säga att vi ska sluta med våra seder och firanden. Jag har inte ens hört det på TV eller läst det på internet. Har någon i din närhet sagt det till dig? För du får det att låta som att alla invandrare i Sverige tycker på det här sättet - och det kan jag nästan lova att dom inte gör. Trist attityd. Jag antar att du fortfarande firar jul, så vad är problemet?

"Är det inte lite jobbigt att folk ska fly hit till Sverige för att sedan bara gnälla på hur jävla hemska vi är, vilka idioter vi är och " FY FAN FÖR DIG DU SA SVERIGE DIN JÄVLA RASIST"

Nej, jag tycker inte det är speciellt jobbigt att människor flyr till Sverige och sedan klagar lite smått. Jag tror nog att dom är otroligt tacksamma över att ha kommit undan krig och orättvisor, även fast dom klagar på att Sverige är ett kallt land. Jag tycker att Sverige är ett kallt land. Jag klagar mycket. Men det kanske är ok eftersom jag är född här, eller? Det här med att man inte kan säga "Sverige" utan att bli kallad för rasist är bullshit. Om du har invandrare i din närhet som kallar dig för rasist om du råkar säga Sverige måste du väl ändå förstå att just den människan är ett pucko, och inte ansiktet utåt för alla invandrare vi har.

"Jag menar vilket land som helst firar Nationaldagen utan sverige.. Vi bygger moskér och slutar ha skolavslutning i kyrkan bara för att vi fan inte ska vara Rasister ändå så ska det vara ett satans gnäll  MEN FLYTTA HEM DÅ OM DET SKA VARA SÅ JÄVLA JOBBIGT ATT BO HÄR!!! Jag kan lova att jag skulel få fem skott i nacken om ja kom med samma krav i ett islamiskt land som dom som flyr hit.. Minst.. Sverige är inte svenskt någonstans..."

Där jag bor firas nationaldagen. Inte med pompa och ståt, men det har det aldrig gjorts. Ja, vi bygger moskéer. Men vi bygger även kyrkor och synagogor. Men det kanske bara är muslimerna du har problem med? Det finns även kristna invandrare som bygger kristna samlingslokaler - jag hoppas att du är lika mycket emot det, annars börjar jag misstänka islamofobi. Och det här med att vi inte sjunger nationalsången på skolavslutningen. Bu-fucking-hu. Bryr du dig verkligen om det? Vad fan spelar det för roll egentligen? Mår du mycket bättre av att sjunga Du Gamla Du Fria titt som tätt? Att Sverige inte skulle vara svenskt någonstans - skitsnack. Sverige är Sverige och Sverige ÄR svenskt, även fast det finns mångkultur.

"Vi skjuter inte våra systrar här bara för att hon fick en kärlek mördarna aldrig själv skulle få, och vi pratar svenska här och vår religion är KRISTENDOMEN..."

Sedan -94 har det blivit fem hedersmorddomar. Fem hedersmord som troligen har begåtts av sjuka människor. En liten sjuk och vidrig del av Sveriges befolkning - en liten del som inte ska straffa andra invandrare. Och nej, Sverige är inte ett kristet land. Kyrkan har ingen makt längre. Majoriteten har ingen religion. Vi har religionsfrihet. Och vad menar du med "vår" religion? Min religion är INTE kristendomen.

"SD har även andra bra åsikter"

Berätta gärna vilka. Att Sverige ska bli ett kristet land? Att vi ska värna om den svenska "kärnfamiljen"? Att homosexuella inte ska få adoptera? Att rätten till abort ska minska? Att genuspedagogiken ska tas bort?

"Annan anledning till varför jag förstår: När jag gick i skolan fick vi inte ha keps, jacka, sjal, bandana (eller vafan dom heter som man har knuten på skallen) i varken matsal eller klassrum pga blandannat brandrisk och säkert en hel del andra anledningar som man struntade i ändå därför att i högstadiet och så ville man inte alltid göra som lärarna sa åt en... Men jag tycker att det är en självklarhet, dumt eller inte men jag tycker inte att det är något att göra en stor sak av..."

Tänk om vi skulle acceptera människor med både piercings, tatueringar och slöjor då? Tänk om vi skulle försöka respektera deras val och sluta motarbeta varandra? Samhället hade gått framåt mycket enklare på det sättet. För nu strider vi mot varandra. Kan vi inte mötas i mitten, och försöka göra det bästa av situationen? Förbud skapar inte förbättringar - det förvärrar.

I alla dina inlägg känns det som att du hyser agg mot endast muslimer. Du pratar om religion, kyrkor, moskéer, slöjor och mycket annat. Finska, danska, engelska och norska invandrare? Vad vill du göra med dom då? Eftersom du vill begränsa invandringen antar jag att även dessa nationaliteter ska nekas "inträde" till vårat land.



Tyvärr fick jag endast detta som svar;



"Men alltså snälal du BÖRJA FÖR FAN INTE MED MIG!!!!!

Vill du att Sverige ska hamna i samma? Tror du på fullaste jävla allvar det? LÄS FÖR I HELVETTE MIN JÄVLA BLOGG OCH DET JAG SKREV, sen kan du få respons för dina dumma jävla kommentarer som du skriver till mig... Sverige är inget jävla dåligt land bara för att de inte vill anställa en person med en sjal som täcker allt i ansiktet, VARFÖR: jo därför dom anställer garanterat inte nån med keps, och inte nån med piercingar heller, så så hemskt är det inte...


Läste första meningen av din kommentar, den åker i soptunnan, sen kan du LÄSA min blogg igen och kommentera, kommer du med några vettiga svar, då kan jag svara, för ja tänker inte upprepa mig 25 gånger....."

1) Jag förstår inte varför du blir så arg. Kan du inte diskutera normalt? 2) Vill jag att Sverige ska hamna i samma vad? Jag förstår inte vad du menar. Du kanske menar Iran? Nej, varför skulle jag vilja det? 3) Min kommentar var inte en "dum jävla kommentar", min kommentar var fullt normal och förståelig. 4) Jag har aldrig sagt att Sverige är ett dåligt land bara för att vi nekar kvinnor med slöjor eller män/kvinnor med piercings jobb. 5) Om inte du har någonting att säga (vilket märks) så kan du skippa att skicka arga kommentarer nästa gång.

Och nej, självklart godkände hon inte min kommentar.

Det förbjudna, det chockerande, det sjuka

Människor dras alltid till mörka och hemska saker. Saker som är tabu, som inte är normalt. Varför gör vi det egentligen? Varför dras vi till saker som får oss att rysa, bli chockade och äcklade på samma gång? Vad är det som gör att vi inte kan låta bli att göra det?

Jag gör det hela tiden. Läser om seriemördare, kollar på bilder, söker kunskap om det ockulta, kollar på konstiga videos, ser alldeles för mycket skräckfilm, far ut på olika spökjakter, läser om diverse psykopater och deras brott och mycket annat. Det finns alldeles för mycket död, skräck, psykopati och idioti på internet - om man vet vad man ska söka efter. Även fast det mesta jag hittar äcklar mig och gör mig förbannad/chockad kan jag inte riktigt sluta med det heller. För det är intressant. Det är ju spännande. Förbjudet på ett sätt.

Ta till exempel Rotten.com. Jag, som spenderar mycket tid med att besöka liknande sidor och läsa om sådana här saker, är till och med inte ett fan av denna sida. Jag kan ju självklart inte låta bli att inte kolla om någon av mina vänner går in på den här sidan - men jag vill inte besöka den ensam. Tur att jag har vänner som är lika psykiskt sjuka och nyfikna som jag är. För det är precis vad vi gör när vi är tillsammans, oftast: letar upp sjuka videos och laddar hem sjuka skräckfilmer. Varför? För att vi vill bli rädda. Vi vill bli äcklade.

Den värsta videon jag har sett i hela mitt liv är "The Dnepropetrovsk Maniacs", som finns att hitta på Google. Det var tre killar (seriemördare) som härjade runt i Ryssland. Tyvärr fick jag reda på genom Flashback att det fanns en video på ett av deras mord någonstans på Google. Jag blev nyfiken direkt. Så jag och Alice kollade på den. Och jag råder ingen att göra det. Jag brukar oftast vara ganska obrydd när det kommer till dom här filmerna; 'Jaja, kolla på den, men den är vidrig!' Men den här filmen var en annan femma. Det var en riktig människa - en levande människa.

Vi hann kolla i ett par sekunder och sedan stängde vi av. Klump i halsen och iskall i magen flera timmar efteråt. Troligtvis bland det värsta jag har sett i hela mitt liv. Det var inte ens lite roligt. Så visst, det finns ju nackdelar med att vara nyfiken på det som är tabu. Det finns det alltid.

Sedan är det ju alltid annorlunda om man ser en olycka IRL. Kvinnan som blev påkörd utanför skolan 3 sekunder efter att jag och Amina hade passerat henne - det var inte roligt. Vetskapen om att man stod en meter från en medvetslös människa med blod över hela ansiktet och att man kanske själv hade blivit påkörd om vi hade gått saktare eller om jag hade bestämt mig för att stanna och plocka upp en sak ur väskan.

Jag är medveten om hur psyk jag måste låta nu. Men det är jag inte. Majoriteten av svenska folket dras till det 'förbjudna' och är nyfikna - skillnaden är väl att jag inte direkt skäms över det. Fan, det är en del av mig. Att vara den där som hittar sjuka forum, videos och filmer. Sedan vill jag bara observera att jag inte gör detta hela tiden. Det händer mest när jag är med vänner. Men det är intressant. Och tro det eller ej, man lär sig ganska mycket. Om allt mellan religion och psykologi.

(Och jag tar avstånd från videos med djurplågeri, barnmisshandel, våldtäkter osv. Ba så att ni vät. Så pass sjuk är inte jag. 'Men du kollade ju på en video där en man blev mördad?' Jaja, shut the fuck up, man lär sig av sina misstag...) (Och nej mamma, du behöver inte oroa dig, haha)


The new world order

Illuminati. Den hemliga sekten som kommer att ta över världen med deras nya världsordning. Folk ligger hemma och skakar i dammiga hörn för att dom är livrädda.

Jag är intresserad av hemliga sekter och deras påhitt. Jag har försökt läsa om det, men inte hunnit långt - så rätta mig om jag har fel. Men är det bara jag som tycker att det har blivit lite för överdrivet nu? Många bloggare har fått upp ögonen för Illuminati nu. Skriver ut att olika artister (Rihanna, Jay-Z, Kanye West etc) är medlem i sekten och att det tydligt visas i deras musikvideos.

För mig är det påhitt. Sekunden man väljer att tro stenhårt på någonting ser man olika sammanträffanden överallt. Man ser Illuminatis pyramid i varje bokomslag, kopplar olika siffror på energiburkar med Illuminati och mycket annat. Man ser det man väljer att se helt enkelt. Att sedan en hemlig sekt från 1700-talet fortfarande skulle vara aktiva är både möjligt och omöjligt. Man vet inte om Illuminati fortfarande existerar bakom stängda dörrar.

Illuminati har ju funnits. Det säger jag inte emot. Jag älskar att läsa om sekten, att leta efter bevis på att dom finns och att häpnas. Mestadels för att jag tycker om sådana saker generellt. Om jag tror på det? Jag vet inte. Jag har ingen aning om Illuminati fortfarande existerar. Jag har inte sett nog med bevis för att tro stenhårt på det. Men ja, vad vet jag? Jag har inte studerat nog länge om dom. Om ni har intressant fakta om Illuminati (och andra hemliga sekter!) får ni gärna berätta lite!

Och just det - många bloggare säger att Illuminati är farliga för att dom samspelar med Djävulen. Men varför skulle Illuminati ha någonting med Djävulen att göra, när dom vill att all religion ska avskaffas? Det är inte logiskt. Djävulen hör till religion, och Illuminati kan omöjligt kopplas ihop med honom.


RSS 2.0