OBS!! OBS!! OBS!!

BLOGGEN HAR FLYTTAT TILL >> SHAW.BLOGG.SE << (<-- LÄNK)

'Jag tror tyvärr att du trollar...'

Gabbz startade en tråd på Flashback. Hon har blivit kallad för troll 4 gånger och dom verkar även tro att hon egentligen är en han. Ytterst underhållande att sitta och läsa en tråd som är skapad av ens vän. Speciellt när 'troll!' kommer fram. Sitter och garvar för mig själv - jag vet ju att Gabbz inte är ett troll. Hoppas att Gabbz fortsätter svara på deras nonsens ikväll, så att denna tråd inte dör ut. Och jag hoppas inte att mod, av oklar anledning, skulle låsa hennes tråd. Skulle ju vara trist.


Jaha.

Såg att man kunde söka språkstipendier på min skola nu. Jag tog mig i kragen och intalade mig själv att ibland måste man våga göra saker, även fast det tar emot och gick sedan in på sidan för att kolla hur man ansökte. Sedan såg jag att det kostade 15.000-20.000 kronor.

Det suger att vara fattig, helt enkelt.

Måndag

Trodde jag skulle sitta hemma och plugga hela dagen idag - not. Promenerade in till stan och mötte upp Skarelito och Beirut. Vi käkade en lunch på MCM, satt i Centrumparken ett mycket bra tag och gick sedan runt och kollade i olika affärer. Runt halv sex gick vi vidare till Ban Thai och käkade middag. Vårrullar och friterad lax i röd curry. Sjukt gott!

Var nio plus och sol idag - skönt som fan. Dock blev det ju iskallt när solen gick ner och nu är jag frusen som fan eftersom jag har varit utomhus större delen av denna dag. Men det gör inget. Ska spela lite nu och sedan bara ta det lugnt. Är helt död i mössan. Sjukt att friskt luft kan göra en så död. Adios!

Innan jag somnar:

Namn: Elin
Smeknamn: Shaw
Ålder: 19 år
Hårfärg: Ja du, slaskig brun med blond utväxt
Ögonfärg: Gröna, men intensiteten varierar - om jag är trött är de jävart knallgröna
Längd: 16..3? Jag vet inte
Vikt: Jag vet inte riktigt
Familj: Mamma, pappa, bror och syster

Reser helst till:
Jag vill resa överallt, men helst till Paris eller Irland

Tidning du gillar:
Illustrerad Vetenskap

Favoritsite:
Oj. Flashback? Kanske Google? Pirate Bay! Jag vet inte

Fikar helst på:
Jag är ingen storfikare, så det spelar ingen roll

Favoritbutik:
Indiska, Game eller Akademibokhandeln

Favoritfärg:
Alla färger utom skrikig och skär rosa

Favoritmärke:
Vad för märke?

Favoritdjur:
Katt är favorit, men jag gillar praktiskt taget alla djur förutom mammamyggor och kamelspindlar /usch

Motionerar:
Händer ytterst sällan

Spelar du nåt instrument:
Nej... Har spelat gitarr och keyboard, och vill lära mig panflöjt

Vilken film kan du alla replikerna till?
Kan olika repliker ur tusentals filmer, men inte en hel film

Senaste låten du lyssnade på:
Mattias Alkberg - Jag bara tänkte, liksom, att

Ringsignal på mobilen:
Blood of cuchulainn (Boondock Saints)

Dricker:
Alkohol för att bli full, cola för att det är gött och vatten för att jag måste

Senaste boken du läste:
Min religionskunskap bok, tragiskt nog

Senaste maträtten du åt:
Tacos, svenne som jag är

Är det nåt du absolut inte äter?
Korvstroganoff

Senaste saken du köpte:
Tröjor från Kappahl

Hur tidigt stiger du upp:
När jag vaknar av mig själv oftast

Favoritspel:
Gah, jag vet inte! Dreamfall? Fahrenheit? Call of Duty? Amped? Fight Club? Det är för svårt

Vilka band/artister har du sett live?
Slash (med Myles Kennedy), Europe, Mayhem, The Haunted (?), Cannibal Corpse, Twisted Sister, Lars Winnerbäck, The Hellacopters, Ison & Fille, Petter, Timbuktu, Promoe, Adam Tensta, Millencolin och... det är allt jag kommer på. Ja, plus Mendez, BWO och Amys Ashes i och för sig.

Är du rädd för blod?
Jag? HAHA

Har du några homosexuella vänner?
Mer bekanta

Har du träffat nån kändis?
Jag har gått in i Fronda (eller så råkade han gå in i mig) och pekat fuck you till Micke som var med i Big Brother. Annars, nä.

Beskriv dig själv med tre ord:
Envis, flummig och lättroad

Favoritämne när du gick i skolan:
Praktiskt taget allt nu, förutom Matte och Samhällskunskap

Favoritord:
Bollocks! Och Teejeeese.

Frustrerad.

Vet ni vad jag hatar? Folk som inte seedar. Jag försöker alltid seeda mina torrenter i alla fall ett litet tag - speciellt om det är en populär film/serie som ligger ute på Topp 100. Ibland glömmer jag till och med bort att rensa bland mina nerladdningar, vilket resulterar i att jag kan seeda samma filmer/serier i flera veckor. Jag är alltså EN GOD MÄNNISKA. En olaglig sådan, men det hör inte till saken.

Hur som haver, börja seeda, you bastards! Jag blir bananas om det tar mer än 30 minuter att få hem en film och allt är ni icke-seedares fel. Hör ni det? Damn you all to IPRED.

Intressant dag.

Trevlig dag på marknaden med la familia och Beirut!

Det hände dock lite roliga grejer. Jag och Bea strosade runt och kollade på olika saker när vi kom fram till ett stånd med väskor, halsband och annat krimskrams. Mannen som jobbade där kom snabbt fram till oss och började prata om väskorna som Bea stod och kollade på. Bea ville egentligen inte köpa en väska, men det vände ganska snabbt där. Först började mannen prata om mitt halsband (Fatimas hand) och att det var väldigt fint. Han berättade att han kom från Marocko.

När han sedan var klar med det fortsatte han att övertyga Bea om att köpa väskan. Jag vet inte vad som hände, men helt plötsligt började jag att säga saker som att hon passade i den. Mannen hejade på och höll med mig. Sedan sa han att den kostade 250 kronor, men Bea hade inte det. Då kom det: "200 krona, varsugud!" Och Bea, som inte ville ha väskan ba: "Okej!"

??

Bea got mindfucked! Sedan satte vi oss ner på Gulan med en väska som hon egentligen inte ville ha. Men, väskan var riktigt snygg och hon passade i den. Så helt åt helvete var det väl inte, men det var sjukt roligt i alla fall. En annan grej var att hon köpte en prydnadsdrake (skitsnygg).

När vi var inne på Kappahl trodde hon helt plötsligt att den hade gått sönder. Doomsday! Vi fick lite lätt panik och började springa ut ur Smedjan med kaninpuls och dramatisk blick. DRAKEN FÅR INTE GÅ SÖNDER. Nördar i panik flög ut från Smedjan, satte sig ner vid Ebeneser och började riva upp kartongen och frigoliten. DÅ kommer Bea på att det var hennes jacka som hade stött i kartongen och fått det att låta som att draken hade gått sönder.

Då blev det lite awkward, så att säga.

Roligast (och det som var mest... eh, nördigt var nog ändå) när jag och Bea travade ut i full fart, passerade mamma och jag sa: "BEASDRAKEKANHAGÅTTSÖNDERVIKOMMERSNARTHEJ!"

Lol.

Uppdatering

Tjenis penis.

Alice, Janna och Freja kom förbi. Vi har designat min blogg, ätit chips och snackat en jävla massa om universum. Det var trevligt. Sedan började jag må illa som ett psyk - men en promenad fixade till det. Nu sitter jag här och är trött. Som vanligt kan jag dock inte gå och lägga mig. Herre min je. Så jag ska i stället logga in på Flashback och sitta där tills jag däckar.

Hejs!

Jag vill aldrig mer vara utan snus igen.

Nu mår jag fint.

Den sista minuten innan jag tog min snus var brutal. Då hade jag inte snusat på ungefär 2½ timma och jag ville - allvarligt talat - lägga mig ner och gråta. Jag blev sur för allt, men jag tror jag lyckades hålla mig undan ganska bra. Meningen 'vad gör du?' fick mig att koka. Wow, jag fungerar verkligen inte utan snus. Jag blir ett monster. Sluta snusa? No fucking way.

Men sedan tog jag en snus och då blev det bra. Mitt tandkött har slutat blöda och jag inte ont längre. Känner knappt av att det saknas tänder i överkäken. 6 april ska jag till tandreglering, och jag antar att de kommer stoppa in räls i överkäken då med. Eller jag hoppas det - jag vill få det bortstökat. Smärtan som kommer efter dom har spänt rälsen (ett par timmar efter, inte när dom gör det eller precis efteråt) är brutal, i alla fall för mig. En sådan där smärta man nästan får panik över. I fucking hate it.

Nu ska jag fortsätta med mitt. Ska fixa pass imorgon, följa med Anne till frisören och sedan umgås/designa blogg med Janna och Ballis senare under kvällen. Sedan ska jag försöka klämma in lite plugg, men jag lovar ingenting. Om jag känner mig själv rätt kommer jag ta det under lördagen/söndagen i stället.

:-@

Jag har inte snusat på snart en timma (!!!) Jag börjar bli ett monster.

Just nu är jag irriterad på: allas röster, att det stormar ute, att det gick dåligt i ett spel, att jag har ont, att padden i munnen sitter fel, smaken av blod, att jag är törstig, att jag har ett hål i sockan, att min tå rör golvet.

Själva tanken på mina läxor gör mig skitförbannad. Även detta inlägg.

AH!!

Hallå där!

Ehhhh. Jag har ont.

Har varit hos tandläkaren nu. Dom spelade psytrance - annorlunda, men det var kul för mig. Tills jag hörde: 'Siiiiv, byt musiiiik!' Sedan kom sköterskan (heter det så?) in och skulle ge mig 4 (!) sprutor med färsk lokalbedövning. Jag är så van med dom där sprutorna, så det gjorde inget. Förutom en. Det spann till i hela skalle kändes det som. Men slutet gott, allting gott - jag är nu bedövad i hela käften.

Sedan skulle vi dra ut 2 tänder. Första tanden kom lös direkt. Den andra tanden var böjd (typ) och han kämpade med den i 2-3 minuter. Jag hade tydligen blod i hela ansiktet. Hehe.

På vägen hem såg jag grönt gräs. Eftersom jag inte kan säga R nu, gick det inte heller att tänka på bokstaven R. Det blev alltså i mitt huvud (med lycklig röst): Gjönt gjeees! Gjönt gjeeees!

Nu känns det som att det rinner saliv nedför min haka. Hejs.

Grattis, antar jag?

Mitt första konto på Flashback fyller 4 år den 10 maj. Alltså på min födelsedag. Hur tragiskt på en skala är det att jag skapade det kontot på min födelsedag när jag blev 16 år gammal? Men den stora frågan är: varför gjorde jag det inte tidigare? Jag började ju faktiskt läsa där när jag var runt 14 år gammal. Märkligt.

Och nä, jag tänker inte berätta vad jag heter på Flashback. Det vore ju dumt. Inte för att jag diskuterar där, men ändå. Är dock en rolig skillnad - på Flashback har jag gjort 2 inlägg (med mitt första konto - med mitt andra konto, som inte används, blir det totalt 23 inlägg) och på Familjeliv ligger jag uppe i 513 inlägg. Rolig skillnad - speciellt när jag föredrar Flashback.

Oh well, en dag ska jag börja diskutera på Flashback. Det finns ju en positiv sak: man behöver inte vara trevlig hela tiden. Tycker du att en användare är en rövhatt - ja, då kan man säga det. På Familjeliv blir man avstängd om man säger dumstrut till en annan människa. Blir jobbigt i längden att hela tiden bita sig i tungan. :P

Äh, jag vet inte varför jag pratar om detta.
Poäng med inlägg: Tragiskt att skaffa konto på FB när man fyller år.

En massa skit.

Tjena.

Wow. Jag har ingen lust med denna blogg. Här hade jag tänkt skriva någonting fiffigt och bra, men det fungerar inte. Det enda jag kan tänka på är min skagenröra och hur otroligt tråkigt det kommer bli med Idrott A om en vecka. Det betyder alltså att jag måste träna.

.....

Måste. Träna.

Wah fucking wah. Den som säger att träning är roligt ljuger. Samma med människor som tycker minimorötter är godare än pommes. YAH FUCKING RIGHT. Det där går inte jag på. Heh, skämtåsido. Men jag vill inte träna på kommando - it sucks.

Snodde den tredje delen av en lista från Beirut.

Jag orkar inte med de två första.

208. Beskriv dig själv med tre ord:
Lättroad, paranoid och nördig.
209. Har du någon gång varit: Que?
210. Känner du någon som varit/är deprimerad: Ja.

211. Finns det någon du vill lägga en förbannelse på: Nej, det tror jag inte.
212. Har du blivit behandlad som skit av en vän? Japp.
213. Vad gjorde du då: Någon gång sa jag till och andra gånger höll jag käft.
214. Vad innebär självinsikt : Att kunna skämta om sina skavanker och ta det med ro.
215. Har du bra självförtroende: Ja, ganska.
216. Älskar du livet: Livet är det finaste som finns, även fast vissa delar är mörka. Men det hör till, och de försvinner.
217. Hur ser du på framtiden: Jag ser en ljus framtid med resor, skrivande och drömmar som blir verkliga, faktiskt.
218. Kan du laga mat? Jag kan laga konstig mat. Potatis och fiskpinnar? Nej.
219. Vad har du för humor: Extremt dålig humor. Och i många fall väldigt mörk och icke PK.
220. Har du en bästa vän: Ja, det har jag. Bästa vänner däremot.

221. Hur träffades ni: Jag och mina vänner? Olika. Jag och Alice träffades genom att hon började i min klass i femman. Jag och Tåwe träffades genom vår gemesamma vän Henke. Jag och Bea träffades genom att jag spontant började fråga henne om vi skulle ta en rök på rasterna. Sedan har jag ju många andra vänner, men då blir det en väldigt lång text.
222. Hur länge har ni varit vänner: Lite olika. Alice och Tåwe har jag känt i snart 9 år. Herre min je, vad länge.
223. Har du varit på IRL-träff? Eh, jag.. tror det?
224. Har du fått vänner via webben? Ja, på ett sätt, men jag har inte träffat dom på riktigt. Men en snubbe har jag till exempel pratat med i 5-6 år. Det är lite sjukt.
225. Hur och varför började du med hemsida? Jag började blogga på blogspot när jag var 13-14 år.
226. Läser du? Hela tiden.
227. Om ja; vad? Böcker, bloggar, krönikor, forum, poesi, noveller etc.
228. Favoritpapperstidning: Illustrerad Vetenskap.
229. Favoritveckotidning: Jag läser inte veckotidningarna.
230. Mobiltelefonen betyder för mig: Att man kan ringa och skicka SMS. Inget mer.

231. Vad har du i din väska?
Pengar, pennor, skrivböcker, skräp, snus och lite annat.
232. Har du körkort? Nej.
233. Hur många uppkörningar gjorde du? -
234. Vart det dyrt? ...
235. Bil? Nej, antagligen inte.
236. Drömmer du? Ja, väldigt mycket.
237. Om ja; minns du dina drömmar? Oftast minns jag mina drömmar till 100 %
238. Tror du på nåt övernaturligt? Ja, det gör jag /skäms
239. Om ja; vad: Ja, var ska man börja? Andar, spöken, varulvar, vampyrer, utomjordingar, diverse demoner etc /skäms ännu mer. Konstigt nog kan jag inte tro på en Gud. Jag vet inte varför det är så. Men jag tror jag är frälst på sådana myter såsom vampyrer och varulvar. Jag vill att de ska finnas i alla fall.
240. Om inte; -

241. Röker du? Ja, ibland.
242. Om ja; När jag träffar mina vänner alt. dricker öl.
243. Spara eller slösa? Det beror på vilket humör jag är på och vad jag ska göra.
244. Har du investerat pengar? Nä.
245. Spelar du sällskapspel? Ja, det händer.
246. Favoritspelet? Frågesporter, som Geni och Europaspelet.
247. PS2: Vill gärna ha ett, ja.
248. Dataspel: Dreamfall, Call of Duty (Modern Warfare), World of Warcraft, Need for Speed etc.
249. Favoritsemesterställe: Jag vet inte riktigt. Strömsund utanför Råneå, Kungsör och Göteborg.
250. Drömresan skulle vara: Åh, Irland och Frankrike!

251. Har rest till: Många olika städer i Sverige, Finland och Danmark (Köpenhamn).
252. Semestertips? Christiania i Köpenhamn, botaniska trädgården i Göteborg och ja, jag vet inte. Kvikkjokk (fjällen) var väldigt vackert.
253. Semestermardröm? Typ Magaluf, Sunny Beach eller Ayia Napa (hur det nu stavas).
254. Vad skulle du INTE göra på din semester? Ligga vid poolen hela dagen och supa bort mina pengar.
255. Vem diskar hemma hos er? Oftast min mamma, men jag brukar göra det då och då.
256. Storhandlar du? Nej, inte direkt, men jag följer oftast med när mamma och pappa gör det.
257. Är det något du är bra på? Ja, det tror jag. Jag vet dock inte vad. Skriva och lära mig nya saker.
258. Är du praktisk? Njae...
259. Är du teknisk? Bara när det kommer till min egen dator.
260. Har du besökt nåt nöjesfält? Ja, Liseberg och Gröna Lund.

261. Gillar du det? Yes.
262. Favoritkarusellen? Balder, Kanonen, Hasch-pinnen, Colorado, Breakdance etc.
263. Dusch eller badkar: Dusch.
264. Färg på ditt duschdraperi? Svart.
265. Syr du dina gardiner själv? Lol, nej.
266. Bästa stället på webben: Flashback, Google och Pirate Bay.
267. Musikfavoriter: Slash, Guns n' Roses, Thin Lizzy. Mycket från 70- och 80-talen helt enkelt.
268. Tittar på TV: Bara Big Brother och ibland blir det krabbfiskarna också.
269. Hur mycket tittar du på TV? Inte ofta alls.
270. Äger du någon leksak? En på Slash. Men det är ingen docka, det är en samlarfigur fo helvede! /försöker intala mig själv

271. Om ja; vad: Se ovan.
272. Lekte du med Barbie som liten? Japp.
273. Eller föredrog du lego? Jag gillade lego också.
274. Onani; skamligt eller njutningsfullt: Ja, inte är det skamligt i varje fall, tillbaka till 50-talet med dig om du tycker det.
275. Vad anser du om porr? Jag tycker det är en rätt smutsig bransch både för killar och tjejer, men vill du se på det är det OK det med.
276. Äger du en kamera? SONY A350.
277. Vilken sort? Systemkamera.
278. Fotograferar du mycket? Inte nu på vintern. Blir så tråkiga bilder.
279. Högtid du gillar? Julafton.
280. Har du prestationsångest? 24/7.

281. Den bästa drömmen du har haft?
Antagligen den när Slash bjöd mig på världens godaste tårta.
282. Den värsta drömmen du har haft? När en mattant gav mig världens äckligaste leende. Jag var liten och grät som aldrig förr. Sedan vet jag inte - alla mina mardrömmar är så kopiöst äckliga och hemska att jag inte kan välja en av dom.
283. Dricker du mjölk? Japp.
284. Är du rojalist? Absolut inte.
285. Vad anser du om kungahuset? Sveriges största socfall. Finns ingen bra anledning till varför vi skattebetalare ska betala för kungafamiljens sportbilar och nöjen runt om i världen. Bra ansikte utåt för Sverige? Bullshit!
286. Läser du skvallertidningar? Nej.
287. Tror du på allt det står i dem? Nej.
288. Lyssnar du på folks skvaller om andra? Ja, skvaller är roligt. Men inte om det är för seriöst - jag är så innerligt less på drama.
289. Skvallrar du ibland? Ja.
290. Har du varit på festivaler? Getaway Rock Festival 2010 - det bästa jag har gjort i hela mitt liv.

291. I så fall vilka:
292. Hur kör du bil? Jag kör aldrig bil.
293. Hur ofta byter du sängkläder? Varannan vecka, skulle jag tro. Ibland oftare, om Louie eller Freja har hälsat på.
294. Har du ett motto du lever efter? Nej, inte direkt.
295. Favoritcitat/aforism: 'Är du inte en del av lösningen, så är du en del av problemet', 'Live and let live', 'An eye for an eye would make the whole world blinde' etc.
296. Om du skulle skrivit ett citat som gjort dig känd vilket hade du valt då: Antagligen Ghandis, tror jag. Det ovan (det sista).
297. Har du kysst någon av samma kön? Ja, jag skyller det på fyllan och jag kommer aldrig mer göra det. Jag har aldrig förstått tjejer som hela tiden ska hångla med varandra. Freud har säkert svaret på det.
298. Har du gjort någonting mer med någon av samma kön? Uh, nej det har jag inte gjort.
299. Senaste sedda film: The best and the Brightest.
300. Var den bra? Nej, inte direkt.

"Internet är en fluga som kanske blåser förbi. Jag tror inte att folk i längden kommer att vilja ägna så mycket tid, som det faktiskt tar, åt att surfa på nätet."

Just nu brummar diskfragmenteraren och virusskannaren på min dator. Båda har stått och arbetat på i 20 minuter och de har bara kommit till 3 % och 4 %. Mycket snark. Jag antar att det kommer ta hela natten, men det är värt det. Jag är hundra procent säker på att en liten trojan har kommit in på min dator. För det är någonting i denna dator som gör mitt liv surt. Funkar knappt att vara inne på internet!

Eller, det funkar. Men jag är en modern ungdom och jag klarar inte av att vänta mer än 3 sekunder på att en sida ska laddas eller uppdateras. Kommer ni ihåg på 90-talet då man inte kunde ringa om man satt på internet, och tvärtom? Det där lilla modemet som gav ifrån sig ett ytterst irriterande ljud 24/7 och då man kunde fara fram och tillbaka 30 mil innan en hemsida på internet hade laddat klart.

Jag kommer ihåg när vi fick den första datorn. Jag var runt 6-7 år gammal. Mamma blev förbannad på min bror för att han hade sagt till killen som kom med datorn att han kunde installera allting själv. Sedan har jag inte så många mer minnen. Mia kollade på Plannjas hemsida och sa att jag var kär i en av spelarna. Satt och kollade när hon spelade något skjutarspel - kommer inte ihåg namnet. Man försökte ladda hem musik och filmer med Kazaa, men fick i stället hem ett ton virus och ett par porrfilmer.


.....

Fan vad jag hatar att vara tjej.

Satt i 30 (!) minuter och rakade benen. Jag ville vara noggrann för en gång skull. Tror ni jag fick med allt? Nej. Såklart jag inte fick. Sedan efteråt fick jag frasiga ben och bestämde mig för att smörja dom med någon vit smörja i rosa flaska. Så nu svider mina ben som aldrig förr. Och sticks på vissa ställen.

Vetskapen om det kommer vara stubb imorgon får mig att vilja dö.

Jag ska fan gå igenom en laserbehandling. Bort med allt hår. Eller så hade jag kunnat bli modig och gå ut med hår, men det törs jag inte. Hur mycket går en laserbehandling på? Ett par tusen? Jag tror fan det är värt det. Kan man göra det i Luleå, eller måste man fara till en större stad?

/irriterad

Panflöjt

Fick lust att lära mig spela panflöjt. Jag vet inte varför, jag sitter inte och lyssnar på sådan musik just nu. Men det är roligt och pröva nya saker och jag vill gärna kunna spela ett instrument. Och enligt Google är panflöjt relativt lätt, och det låter ju väldigt vackert.

Men jag vet inte vilken jag ska välja. Har suttit och letat ett bra tag nu och har märkt att det är olika prisskillnader. Finns allt mellan 133 kronor och 2500 kronor. Jag förstår ju att ju dyrare desto bättre - men jag är fattig. Sedan måste jag ha en bok också, så jag kan lära mig teknik och noter... Vad jobbigt.

Jag kanske kan önska mig det till födelsedagspresent. Kul grej. Så Mia, om du läser, jag önskar mig en panflöjt med tillhörande notbok och en bok som lär mig tekniken. Nu vet du. Mamma, det är en pik till dig med.


Viktigt meddelande:

Ville bara meddela att jag har gjort skagenröra idag och att den smakar fantastiskt. Och att jag kommer ha det väldigt gött framför teven inatt.

Det var bara det.

Tjena!

Hertsögovina, onyttigheter, hemmagjorda burgare, disneyfilmer, spontan dans i vardagsrummet, roliga grejer på youtube, Big Brother, nattliga promenader och mycket annat. Godkänd lördag. Nu är jag hemma och är dödstrött. Roligt, men tanke på att vi slappade som fan igårkväll. Oh well. Nu ska jag greja med Spotify och sedan ta det lugnt resten av denna dag.

Behöver inte plugga alls idag = sweeeeet.

Jag har tråkigt.

Vad säger man till en kvinna som har blivit slagen?
Svar: Inget, hon har redan blivit tillsagd.

(En full kille på tåget ner till Gävle berättade denna för mig och Bea)

Vem är det som cyklar och cyklar, men som aldrig kommer fram?
Svar: Engla.

HAHAHAHAHAHA

Åh, mörk humor.

Fan också.

NOOOOO! /dramatisk

Jag gick in på Big Brother deltagarnas musiklistor på Digster. Sedan råkade jag av misstag stoppa på Hero med Enrique Inglesias.

(Detta är väldigt internt. Tåwe och Bea fattar.)


Stackars Alice.

Alice ringde mig för ett tag sedan - hon var på väg hem från jobbet. När hon passerar SEB på Storgatan ser hon en man i ögonvrån (på andra sidan gatan). Han visslar till åt henne. När Alice då vrider på huvudet - vad ser hon? Jo, hon ser en man (medelålders) som står och... Eh, tar på sig själv. Mitt på Storgatan.

(konstpaus)

WHAAAT THAAA FAAACK?!?!

Det där kan vara det sjukaste jag har hört på länge.

Pooping little aliens

Ja jävlar, det är jobbigt att dammsuga och dammtorka rummet när man har dammallergi. Känns som att tredje världskriget har brytit ut i min näsa och mina ögon just nu. Däremot blir det roligare att dammsuga med Slash och Rammstein i hörlurarna. Speciellt Rammstein, man känner sig härligt ond. Morbid dammsugning.

Så vad händer annars för mig? Inte ett piss. Har googlat lite om dammallergi: Kvalster är mikroskopiskt små spindeldjur (0,08-0,3 mm). Det är framförallt deras avföringskorn som är kraftigt allergiframkallande.

?

Jag är alltså allergisk mot små spindlars bajs. Förträffligt! Det lät coolare i mitt huvud. Oh, btw, googla inte bilder på kvalster. Det är som pyttesmå aliens. Ja, jag gillar aliens, men kanske inte när dom är osynliga för de mänskliga ögat och när de flyger runt i luften och skiter. Jag har säkert ett litet bajsäckel framför näsan as we speak.

En kristen kvinna på Familjeliv har gett oss 'bevis' för att Gud finns. Spännande!

Beviset för Guds existens är överallt omkring oss. Till exempel:

- Om vi ska se det "vetenskapligt", hur stor är chansen att en sådan avancerad varelse som människan bara uppstår? Den finns inte ens. Det är det största beviset för Guds existens.

- Liv uppstår inte ur tomma intet. Någonting (Gud) har skapat allting ni ser omkring er.

- "Big Bang"? Var det det bästa "vetenskapen" kunde komma på? Befängt. Typiskt ateism att förklara något oförklarligt med något annat som också är oförklarligt. "Först var det ingenting, sen exploderade ingenting... sen uppstod jorden". Låter som en godnatt-saga.

- Bibeln och Jesus är bevisade sanna av era vetenskapsivrares egna forskare.

Sådär, där har ni 4 bevis att bita i.




Oj jävlar, vilka bevis! Du briljerar mig med din kunskap!

Bevis 1: Och hur stor är chansen att en gubbe sitter ovanför oss och styr och ställer? Hur stor chans är det att han 'ploppade' upp ur tomma intet och skapa mänskligheten? Hört talas om evolution, pucko? Vi uppstod inte på jorden och ba; 'Nu bygger vi någonting supermodernt!'. Vi har u-t-v-e-c-k-l-a-t-s.

Bevis 2: Liv uppstår inte ur tomma intet, okej... Men Gud gjorde det? Han kunde få liv att uppstå ur tomma intet? Intressant hyckleri där, människa. Kolla upp ordet evolution igen, så ska du se att det ordnar sig. Ingenting ploppade upp ur tomma intet.

Bevis 3:
Godnattsaga? Ja, att en kille går på vatten, återuppstår från de döda, att en kvinna blir gravid av 'Helig ande' och att Noa blev 700 år gammal låter mer logiskt, absolut.

Bevis 4:
Jaha? Vi vet att böckerna om Harry Potter finns, men det bevisar inte att det finns en magisk skola som heter Hogwarts, som en FL:are sa så fint.


Slutresultat: Jag är inte övertygad.

Hej hopp

Idag sitter jag mest och tänker på hur fantastisk min och Beas värld är. Sedan blir jag frustrerad över att den inte finns på riktigt. Egentligen skulle jag rekommendera till alla att skapa en egen värld och börja skriva, men jag har ändrat mig. Det är fantastiskt och någonting jag inte skulle vilja byta bort för alla pengar i världen (honest truth) - men verkligheten blir otroligt grå i jämförelse.

Som jag sa till Bea igår, jag känner mig och ser ut som Rodney i Big Brother gjorde när han var nyvaken när jag inser att MZ aldrig kommer finnas på riktigt. Det är riktigt irriterande faktiskt. Här har man skapat en värld som är bättre än den man lever i, också finns den inte. Jefla skitsnak, len.



Hehe. Han låg sådär i 8 sekunder.

Fuck my life.

Det har tagit mig nästan 1½ dag att få hem en rysk sci-fi. Vet ni vad jag får reda på efteråt, när filmen har laddat klart? Att den är uppdelad i två olika delar och att jag har fått hem den andra och sista delen av filmen. Just my fucking luck.

Du är inte ett syskon

Vad hemskt.

En kvinna har barn med sin sambo. Hon har även ett annat barn från ett annat förhållande - det har även hennes sambo. Enligt henne är det dock bara hennes barn (från det andra förhållandet) som är syskon till deras gemensamma barn. Inte hennes sambos barn - för ett barn blir bara syskon om dom har legat i samma livmoder (?)

Vilken hemsk inställning, tycker jag. Klart man är syskon. Halvsyskon. Jag tycker inte om ordet halvsyskon ens - man är syster eller bror, sedan spelar det ingen roll om det är helt eller halvt.

Sedan att hon faktiskt har fel gör ju roligt. Hon har fel - man är syskon, även fast det 'bara' är pappan som är bandet mellan barnen, om ni förstår vad jag menar. Gud, vad är det med vissa mammor? Vissa går runt och tror att det bara är dom som spelar någon roll. Mamman är viktigast. Ingen annan. Bara mammor som kan. Mammor Är Heliga. Pft, skitsnack.

Ja, jag har börjat störa mig mycket på mammor på senaste tiden. Och pensionärer... Gah, dessa pensionärer. Inte alla pensionärer dock - vissa är väldigt söta och trevliga. Men en majoritet är sura, envisa och elaka. I alla fall dom jag träffar.

Kalinka, kalinka, kalinka maya!

Jag kan inte sluta lyssna på den här jävla låten. Jag blir så jävla festsugen av den också, jag förstår inte varför.


Skönt på isen

Det var skönt med en promenad på isen. Fast efter drygt 40 minuter blev det svinkallt och vi höll på att dö. Men förutom det var det nice. Det var ju sol i alla fall. Om det är fint väder till helgen blir det att fara dit igen. Fast denna gång dra med sig korv, pinnar och annat gott så att man kan sitta vid grillplatserna ett tag.

Efter ispromenaden gick vi hem till mig och kokade ihop varm choklad och ostmackor. Fan vad gött! Sedan pratade vi bok ett tag innan Beas mamma plockade upp henne. Mycket godkänd tisdag, om du frågar mig. Nu ska jag äta middag och sedan plugga ett tag.

Vet ej vad det är för svarta fläckar på bilderna - kan vara från linsen...








Ispromenad

Härlig tisdag skulle jag tro.

Just nu håller jag på att koka ägg till frukost och runt 14.00 blir det att ta en promenad på isen. Ska dra med mig kameran och se om man kan ta några fina bilder. Hoppas att vädret håller i sig - det verkar ju vara molnfritt utomhus. Fan vad skönt att komma ut och promenera ett tag.




Barn är roliga (och logiska).

Det är inte så bra för gravida kvinnor att ha ägglikör i urinen.
-Tove, 9 år

Nej, det är ju inte det, logiskt sätt.

En lista

Har inte ett piss och göra. Så jag snor denna lista av min kusin i brist på annat.

Vilken svordom använder du mest?
Alla böjningar av ordet fuck.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Ingen tid alls.
Var köper du dina matvaror ifrån? Det blir oftast Rimini inne i stan.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Helst både och.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Beror på hur mycket jag vinner. Men jag skulle nog köpa en resa.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Ja.
När var senast någon stötte på dig? En pervo på Omegle för ett par dagar sedan.
Vad åt du till middag senast? Jag har inte ätit middag idag.
Kan du vissla? Ibland.
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja, det gjorde nog alla.
Äger du några popband t-shirts? Nej, det gör jag inte.
När flög du senast? asså flygplan? Vadå 'asså flygplan'? NÄHE, MENAR DU DET? Jag vet inte.
Pratar du några andra språk? Svenska och engelska flytande - sedan olika svordomar på olika språk. Sedan kan jag snacka lite franska - men jag förstår mycket bättre om jag läser det.
Har du gråtit offentligt? Japp.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Tatueringar.
Vad har du med dig in på bion? Popcorn, snus, en dricka och en vän!
Vad har du för väder? Mörkt och kallt just nu.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Hittills är det filosofi. Eller... Ja, allt har faktiskt varit riktigt intressant, minus matte, samhällskunskap och vissa delar ur historian (medeltidens ekonomi, skjut mig).
När sov du senast på golvet? Den dimmiga kvällen hemma hos Katte i hennes rum med henne och Ullis, efter en shot för mycket.
Gillar du din boendesituation? Jag hade helst bott ensam.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Nej, inte direkt.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Ja, hela tiden.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 20 år. Då får jag köpa sprit *BRÖÖÖL!!* Fast det vill jag inte.
Tror du på liv på andra planeter? Ja, det gör jag.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Ingenting, jag går och lägger mig.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Ja, om någon kom och sa: "Kom nu Elin, nu ska vi hoppa!"
Tycker du om att krama folk? Nej, inte direkt.
Äger du en digitalkamera? Jepp.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja, det är ytterst irriterande.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Ja, ibland.
Är du mörkrädd? Sjukligt mörkrädd.
Tre saker du alltid har med dig? Mobil, snus och mp3.

Norbert

Inatt drömde jag att jag fick en svart kattunge. Jag döpte den till Norbert, som Hagrids flummiga drake i Harry Potter. Åh, little Norbert. När jag flyttar hemifrån ska jag leta upp en kattras som jag inte är allergisk mot, köpa en svart och döpa den till Norbert.


Jag orkar inte vara sjuk

Jag trodde jag skulle dö igår.

Fick huvudvärk medan jag pratade i telefon, sedan började jag må illa. När yrseln kom fram bestämde jag mig för att gå och lägga mig. Kändes som att jag hade feber medan jag låg där och klagade för mig själv. När jag sedan vaknade upp imorse hade jag lock i öronen och ont i halsen. Och ont i de jävla öronen, och det hatar jag. Finns inget värre än att ha ont i öronen.

Det har inte förändrats nått sedan dess. Eller ja, jag har även fått ont i axlarna och är trött. Hjärnan är pigg, men kroppen är död. Efter middagen går jag fan och sover ett par timmar. Bästa medicinen för en sjukdom - sov bort fanskapet. Bara jag inte har fått vinterkräksjukan eller någonting. Oh well, only time will tell. Nu ska jag halsa vatten, försöka hitta nässpray och sedan dö ett litet tag.

Disney

Jag har ju förstått vad genuspedagogik handlar om och jag håller med. Men det finns en sak som jag inte håller med om och det är att Disney ska vara skadligt för ett barn. Visst, jag ser poängen, men jag vill ändå inte hålla med. Disney är ju... Disney. Vem har inte växt upp med Disney? Med magiska kaffekoppar som talar, med indianer, vackra sånger och talande djur? Jag får ångest när jag tänker på min barndom utan Disney. Jag älskar fortfarande Disney!








Indianväska

Jag har fått hem min fina indianväska nu. Jag vet att många ser örnen, fjädrar, varg och liknande som 'white trash', men skitsamma. Jag tycker att det är väldigt vackra motiv. Det enda jag har lite svårt för är dom där tröjorna med en ylande varg och en måne.

Enligt indianerna i Nordamerika är örnen 'the master in the sky' och en symbol för frihet, mod, själar och vishet. Det sägs även, enligt deras legender, att örnen ska ha en speciell kontakt med Skaparen (av denna värld) och att den är himmelens beskyddare.




Folk får fan ta av sig foliehattarna nu, jag börjar bli irriterad.

"Jordbävningen i Japan orsakades av månen, 2012 är nära nu!"
"Jordbävningen i Japan orsakades av amerikanarna, dom ska ta över världen!"
"Jordbävningen i Japan orsakades av en lila ekorre med bjällror, den är ute efter att gnaga sönder innanmätet på Tellus för att sedan skapa en massproduktion av dess lila avkommor!"

Ok, det sista kom jag på själv. Men det är ungefär lika logiskt som dom två första teorierna. Snälla människor, det var en JORDBÄVNING. Sådana där saker som har hänt, well, ända sedan jorden skapades. EN JORDBÄVNING. Sedan att städer förstörs, att fabriker sprängs, att en tsunami kommer och mycket annat beror inte på att "månen" (logiskt) eller "amerikanarna" (just det) skulle ha gjort det. En jordbävning + ett modernt samhälle = mer konsekvenser.

En jordbävning kan hända precis var som helst. Det var en jordbävning i Kalix. Jag antar att det var en liten naturkatastrof och INTE en ondskefull måne. Men jag vet inte, det kanske jag som är 'blind' och 'lurad' av världsherraväldet, jag vet inte...

Skitsnack!

Anitha, Calle Schulmans fru, fick gratisbiljetter till en show och hon stod på 'listan' till denna. Hon kommer inte i tid till showen, har inte betalat för ett piss och ber sedan ett par killar att flytta på sig från de bästa platserna (som dom har betalat pengar för) (och dom har även kommit i väldigt god tid för att kunna 'paxa' dessa platser) för att hon är gravid och vill sitta ner.

En av killarna skriver en kommentar i hennes blogg och Anitha svarar med dryg ton och hinner även hacka på alla 'lantisar' runt om i Sverige. Hon tycker det är rimligt att hon 'tar' dessa betalda platser, eftersom hon 'stod på listan' och inte kunde veta vilka platser hon egentligen skulle ha.

Ja, men kom i god tid då, som vi normala människor gör. Man kommer inte sekunderna innan en show börjar och tror att man ska kunna sitta bra. I värsta fall får man stå upp. Jag vet inte, men i min värld kanske man borde planera lite bättre om man är gravid och inte kan stå upp. Inte fan går man fram till ett par killar som har betalat dyra pengar och kräver att dom ska flytta på sig.

Jag tycker det är skitsnack. På bussar, tåg, parkbänker och liknande - visst. Då kan man vara snäll och flytta på sig. Men på en dyr show? Knappast. Jag tycker det är irriterande. Sedan efteråt blir man dryg och beter sig som överklass.

Man är inget fucking offer bara för att man är gravid. Man är en normal människa som måste planera och komma i god tid till shower, precis som alla andra. Och om det inte hade fungerat? Då frågar man personalen om en stol kan fixas fram så att man inte behöver stå upp. Många hade förstått. Men jag hade inte haft samvete att 'sno' ett par betalda platser och sedan se hur dessa människor behöver stå upp genom en hel show. Tror du att det var skönt för dom? Jag tror inte det.

Jag hade aldrig ställt mig upp.

Som exempel:

Jag kom 3 timmar tidigare till området för att få en plats längst fram till Slash. Jag hade betalat långt över 1000 kronor för biljett till konserten och resan dit. Vi stod och väntade i gassande sol utan skydd för huvudet i 3 timmar. Ponera att jag hade haft sittplats. Om en gravid kvinna som inte hade betalat ett piss och som precis hade kommit, alldeles försent, hade kommit och velat ha min plats - hade jag gett den?

NEJ DET HADE JAG INTE.

Silfverswärds sköldebrev

Jag fortsätter med min lilla släktforskning, jag. Jag finner det otroligt intressant. Jag har suttit ett tag nu och googlat på Gustav II Adolf och Silfverswärd och har nu, förhoppningsvis, hittat sköldebrevet som kung Gustav II Adolf skrev till Lars den äldre Silfverswärd år 1630.

Sköldebrev, vapenbrev, är ett typ av dokument. Genom sköldebrevet förlänade kungen eller riksrådet ärftligt frälse, från 1500-talet kallat adelskap, och rätt för mottagaren och hans arvingar att föra sköld, hjälm och det i brevet beskrivna och avbildade heraldiska vapnet.

Anledningen till att jag ibland stavar Silfverswärd annorlunda, är för att det verkar finnas olika stavningar. Silfverswärd verkar vara det som används mest, men jag har även sett Silfversvärd och Silfversverd. Originalet, såsom Gustav II Adolf skrev det, var Silberschwerdt.
Silberschwerdt

Read more at Geni.com: http://www.geni.com/people/Lars-Larsson-den-%C3%A4ldre-Silfversw%C3%A4rd/6000000002842957594
Silberschwerdt.

Read more at Geni.com: http://www.geni.com/people/Lars-Larsson-den-%C3%A4ldre-Silfversw%C3%A4rd/6000000002842957594
Silberschwerdt.

Read more at Geni.com: http://www.geni.com/people/Lars-Larsson-den-%C3%A4ldre-Silfversw%C3%A4rd/6000000002842957594
Silberschwerdt.

Read more at Geni.com: http://www.geni.com/people/Lars-Larsson-den-%C3%A4ldre-Silfversw%C3%A4rd/6000000002842957594
Silberschwerdt.

Read more at Geni.com: http://www.geni.com/people/Lars-Larsson-den-%C3%A4ldre-Silfversw%C3%A4rd/6000000002842957594
Silberschwerdt.

Read more at Geni.com: http://www.geni.com/people/Lars-Larsson-den-%C3%A4ldre-Silfversw%C3%A4rd/6000000002842957594


Härlig är jorden

Visst sjöng man denna psalm på skolavslutningen? Jag har ett litet minne av att jag gjorde det. Det kanske inte var på skolavslutningen - men jag har ett minne av att vi sjöng den på skoltid i alla fall. Mamma, kommer jag ihåg rätt eller hur var det?

 

Den här sjöng man i alla fall, det kommer jag ihåg. Det är ganska roligt hur dom där låtarna fortfarande sitter i huvudet. Jag sjöng senast den här idag på Dollar Store, av någon konstig anledning. Jag och Ballis hade en liten medley där vid krukorna.

 


Natt och Dag Del 2

Jag är ju, som sagt, släkt med Måns Natt och Dag - mannen som mörade Engelbrekt 1436. Jag blev nyfiken på adelsätten Natt och Dag och bestämde mig för att samla ihop lite info:

Natt och Dag är en släkt från Östergötland som tillhör den svenska uradeln. Den är den nu levande äldsta svenskadliga släkten – känd från år 1280 enligt dokument i Riksarkivet –, och är adliga ätten nummer 13. Den nu utdöda friherreliga ätten hade nummer 23 i Riddarhuset.

 

Släktens äldste kände stamfader var riddaren, riksrådet och lagmannen i Värend, Nils Sigridsson (död tidigast 1299), känd sedan 11 maj 1280.

 

Släktmedlemmarna började använda sig namnet Natt och Dag först på 1700-talet, varför många personer skrivs med släktnamnet inom parentes, alltså (Natt och Dag). Namnet anspelar på kontrastskillnaden mellan det blå och det gyllene fältet i vapenskölden. I början av 1500-talet präglades den svenska kronan med ätten Natt och Dags vapen, med anledning av att medlemmar av släkten var riksföreståndare.

 

Gabriel Anrep, en släktforskare på 1800-talet, spekulerade:

 

Att denna ätt skulle härstamma från Sigtrygg, en rik man, hvilken, enligt Sturlesson, vid år 1030 bodde i Nerike samt herrbergerade öfver vintern Norska Konungen Olof Haralsson den Helige, och att Sigtryggs son Ivar sedan blifvit en förnäm man, kan vara troligt men saknar bevis.


The History of Scandinavia

Historia är ju ett av mina favoritämnen, som ni säkert vet, och jag är bara tvungen att dela med mig av denna video. Jag tycker det är väldigt intressant, och väldigt vackert gjort också, med den speciella låten. Synd bara att man inte får läsa om mer intressanta saker i skolan (deras sätt att leva på, kända krig och kända riddare, vikingatiden, myter och liknande) - det känns som att det mest handlar om medeltidens ekonomi.


Flummigt!

Jag har skickat SMS till Bea inatt.

"Jag fattat inte???äz"

Det skulle vara roligt att veta vad jag drömde och vad jag menade med det där. Oh well. Nu ska jag dra på mig kläder och sedan blir det boksnack idag. Det gillas!

Svenskt, svenskt, svenskt

När man släktforskar och ser vad för släkt (blod eller inte blod) man har, känner man sig sjukt svensk så att det inte är sant. Det skulle vara skönt om det bröts av med en afrikan eller någonting. Det är mycket konungar, vikingar, riddare och adelsmän. Vilken jävla historia man har i släkten! Jag råder alla att genast börja släktforska. Kan finnas väldigt intressanta människor. Nu är det ju inte jag som har hittat all denna info, utan det är ju Stig (min morfars bror) och det har ju tagit ett tag för honom. But still, sätt igång och forska, människor!

Måste börja googla om hur man börjar med det nu, så att jag kan släktforska på pappas sida. Kanske finns några coola finnar i släkten långt tillbaka i tiden. Jag har dock för mig att det kostar ganska mycket pengar - men jag tror det är värt det faktiskt. Nu är ju kanske inte den finska släkten lika intressant som den svenska - men det är ju alltid kul att veta mer. Den enda jag vet någonting om är ju farmor, och då vet jag knappt ett piss. Inte mer än att hon flydde från tyskarna, att hon gillade pelargoner och att hon var väldigt snäll. Och att jag tyckte det var väldigt ologiskt att vi inte fick stanna i hennes rum på sjukhuset när hon skulle få en spruta. Eller att hon alltid ville hålla i min hand på sjukhuset medan hon pratade på finska.

Sedan kommer jag inte ihåg mycket mer.

Natt och Dag

1) Bengt Stensson Natt och Dag: Bengt Stensson (Natt och Dag), död 1450 eller 1451, var en svensk riddare, riksråd och lagman. Han var son till Sten Bosson (Natt och Dag) och Ingeborg Karlsdotter och far till Måns Bengtsson (Natt och Dag). Han var en av Erik av Pommerns betrodda män i Sverige men anslöt sig trots detta till upproret år 1434. Han kom dock snart i motsättning till de folkliga upprorsledarna och anses ha legat bakom sonens (Måns) mord på Engelbrekt Engelbrektsson. Under senare delen av sitt liv tillhörde han Karl Knutsson (Bonde):s motståndare.

2) Magnus (Måns) Bengtsson (Natt och Dag): Måns Bengtsson (Natt och Dag), död mellan år 1473 och år 1477, var en svensk riddare, riksråd och lagman i Närke. Son till Bengt Stensson (Natt och Dag). Han är för eftervärlden känd för att han våren 1436 slog ihjäl Engelbrekt Engelbrektsson. Motivet var sannolikt personligt groll mot denne från faderns sida. Han straffades aldrig för mordet utan vistades de följande åren tidvis utomlands. Han återvände omkring år 1443 men kom aldrig att spela någon betydande politisk roll.

Jag hittade en hemsida nyss, som har människor från mitt släktband. Den sträcker sig till år 1177 och slutar där med en man som hette Mats Natt och Dag. Jag började följa Anna Hiertas led (Lars den yngstes fru) och kom till Bengt och Magnus Natt och Dag. Det känns mindre coolt att människor ur mitt släktband ligger bakom mordet på Engelbrekt (!) Eller okej, lite coolt är det faktiskt. Kanske lika bra, eftersom Engelbrekt har använts som nationell politisk symbol av främst extremhögern och nynazister.

Här finns information om Engelbrekt, om ni inte vet vem han var.





(Jag vet att man knappt ser någonting - men det visar mitt släktled till Bengt och Magnus. Om det finns ett relativt kort och säkert led inom släkten visar Geni.com på det, men är det ett långt släktled måste man betala för det)

Finns otroligt mycket information om min släkt på internet. Tur det, eftersom det är sjukt intressant att lära sig ännu mer. Man vet inte riktigt var man ska börja eller sluta. Jag funderar även på att betala Geni.com för att kunna släktleden mellan olika personer, för att lära mig ännu mer. Var inte speciellt dyrt för ett år. Problemet är att man betalar med PayPal - och jag vet ingenting om det. Någon som vet om det fungerar bra eller dåligt? Skulle vara bra att kunna se alla led, då kan jag se vilka led i min släkt som leder mig till de kända vikingarna (Tveskägg, Blåtand, Sturlasson) och mycket mer.

Hällestads kyrka

Lars den yngste Silfverswärd  stupade 1676 17/8 i slaget vid Fyllebro i Halmstad och begravdes i Hällestads kyrka, där hans sköld finnes upphängd. Det hade varit väldigt intressant att fara dit och se hans grav och sköld med egna ögon faktiskt. Agnetha, det är en biltur på 1 timma och 45 minuter, hade det inte varit roligt att fara dit när vi kommer till sommaren?


Bebiskläder och bakad potatis.

Tjenis penis!

Har vandrat runt på stan idag med Ballis. Käkat bakpotatis, kollat på grejer och tagit det lugnt. Det var gött att komma ut och göra någonting. Jag har även handlat bebiskläder till min pojkkusin som kommer till sommaren. Hehe, Shaw har frossat i rosa och mössor som ser ut som pyttesmå cupcakes med öron. Jag tror barnkläderna kan vara sötare än själva barnet faktiskt. Det var roligt att handla bebiskläder - vissa avledningar påminner om en LSD-tripp på grund av alla färger. Roligare att handla LSD-bodys till någon annan än att handla kläder med matta färger till sig själv, faktiskt.

Nu blir det middag, sedan lite plugg. Imorgon blir det att stanna hemma och plugga färdigt allt innan helgen. Ska försöka skicka in allting innan fredagen, så jag har hela helgen på mig att ta det ytterst lugnt. På måndag börjar repetitionen till olika muntliga förhör, men det gör inget. It's cool.

Gustav II Adolf

Mannen i denna video heter Gustav II Adolf och var, som sagt, en av Sveriges viktigaste kungar. Det var han som adlade Lars den äldre Silferswärd (det var inte den yngre, som jag trodde först). Inte för att det spelar någon roll. Men roligt att det finns en video med bilder på honom - det känns lite coolt, i alla fall för mig. Har suttit och kollat på denna video många gånger innan, utan att veta att det var han som adlade min nionde gammelmorfar.

 

Detta är adelsvapnet Silferswärd:

 



FB vs FL

Trodde att denna lördagskväll skulle bli trist - tills Sverigedemokraterna på Flashback bestämde sig för att jävlas med människorna på Familjeliv!* 'Krossa PK-eliten på Familjeliv.se' tydligen. Heh. Fram med popcornskålen, det kommer bli intressant.

Det roligaste är att det blir en annorlunda jargong i trådarna när Flashbackarna kommer. Lite mer drygare, lite mer råare och lite mer grammatiskt rätt. Men många smarta FL:are diskuterar också - och ibland får Sverigedemokraterna från Flashback smisk.

Däremot har 2-3 trådar (tror jag) redan blivit borttagna. Moderatorerna på Familjeliv är lite barnsliga och det är inte speciellt högt i tak. Lite trist. Man borde ju kunna få säga precis vad fan man vill - yttrandefrihet, remember? Oh well, hoppas att tråden jag sitter och läser nu överlever ett tag till!

(*inser hur mobbad jag är)

Vilket är det vackraste ord du vet?

Jag såg den frågan för en liten stund sedan och började tänka. Jag har ett ord som jag alltid har älskat (frihet) - men inte just nu. Ett av dom vackraste orden för mig, just nu, är Jerusalem. Jag har ingen aning om varför. Men jag tycker det är ett väldigt vackert ord. Jerusalem.

Det var ju vår nyss?

Vad hände?

Det varit fint väder hela dagen. Sol och nollgradigt (det har dock blåst väldigt mycket). Men nu stormar det. Det bokstavligt talat sprutar ner snö från himlen, det är orkanvindar och det låter som ett krig utomhus på grund av vindarna.

Typiskt norrjävlabotten.

Vad i helvete?

Nein! Videon påminner mig om indiern (en liten, liten indier som for runt på en träplatta med hjul i Arkiv X och dödade människor. Såg programmet när jag var liten, gav mig troligtvis men för livet). Vad fan säger ungen? Spagetti? Har den inga knäskålar? Jag är lite chockerad. Det är det konstigaste jag har sett på ett tag.


Nu kan jag andas ut.

Snacka om att oroa sig över ingenting. Läraren ringde mig 2 timmar innan utsatt tid och förhörde mig. Jag fick ett VG som slutbetyg i Svenska B. Det var skönt att han överraskade mig på det sättet. Jag hann aldrig bygga upp en nervositet (läs: större nervositet) och jag behövde inte sitta på nålar de sista sekunderna i Connect och vänta på att slå på min webcam. Det var riktigt skönt faktiskt.

Nu är klockan 10:22, jag har varit uppe sedan 08:00 och pluggat och nu har jag hela denna lördag framför mig. Det är snöbollstävling ute på isen. Tävlingen heter Yukigassen (kommer från Japan) och det Svenska mästerskapet hålls här uppe där jag bor. Nu vet jag inte om det är SM just nu, men dom ska tävla i alla fall. Typiskt japaner att komma på en sådan här sport, tycker jag.

Less, less, less, less x10.

Herregud, vad nervös och orolig jag är. Mina händer skakar till och med lite.

Why? Jag har ett muntligt förhör imorgon och ja, jag har ju läst, men det känns som att jag inte kan ett fucking piss. Jag är livrädd för att få ett IG nu. Jag kommer inte kunna slappna av fören imorgon någon gång efter 12.00 då allting är färdigt. Sedan är det bara en vecka tills jag kommer ha två muntliga förhör till, psykologi och religionskunskap. Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte.

Om jag vinner en miljon på lotto imorgon hoppar jag av skolan, bara så att ni vet. Jag kommer fan gå in i väggen tids nog av all prestationsångest och stress. Då kommer jag boka en enkelbiljett till Krabi i Thailand, sedan stannar jag där på stranden tills jag dör. Den enda ansträngningen jag kommer tillåta mig själv ha är att hälla upp en till drink i mitt glas och fälla upp ett parasoll.

(!!)

07.30 börjar ett par idioter att skrapa bort isen (tror jag) från asfalten precis utanför mitt fönster (med en traktor). Sedan tar dom isen med skopan (gigantiska bitar av is) och släpper ner dom en liten bit åt höger. Varje gång small det till som ett tredje världskrig utanför mitt fönster. Vem gör det? Det är fan inte normalt att göra sådana saker 07.30 på morgonen. Det är inte ens nödvändigt. Respektlöst, skulle jag vilja säga.

Men skit i det. Fan vad fint väder det är! Det är sol, fem plusgrader och det smälter utomhus. Asfalten har kommit fram och det känns som vår på riktigt. Jag frös inte i min übertunna vårjacka även fast det ibland började blåsa som aldrig förr. Jag gillar det. Man blir så pigg och glad av det här vädret. Nu ska jag dock plugga ett tag. Vi höres.

Ett nytt rekord


Övertrött?

 

Bea har fortfarande inte svarat mig. Så nu går och lägger mig (Men, erkänn att Sharry Potter var ganska klockrent? Bara jag som fnittrar hysteriskt? Visst låter det som en överförfriskad transa med trollstav?)

Nu är jag trött i mössan (heter det så?)

Jag har suttit och rensat bland alla mina inlägg nu. 34 sidor med allmänt trams - jag är nu väldigt trött. Men en ny design är på G och då är det lika bra att storstäda i bloggen. Jag måste skapa nya kategorier också, men det gör jag en annan dag.

Annars? Började helt plötsligt toklängta tillbaka till Gävle. Till den där olidliga värmen, thaimaten i skuggan vid vattnet, promenaden genom parken, hårdrock så högljutt att marken skakade under fötterna, vaniljglass utanför Gävles moské. Men framför allt lugnet. Det där tysta, tunga och underbara lugnet.

RSS 2.0