Yttrandefrihetslagen vs. medvetet elak

Jag älskar yttrandefriheten. Alla ska ha rätt att säga precis vad dom vill. Yttrandefrihetslagen öppnar många nya dörrar och stänger andra. Yttrandefrihetslagen låter vissa mindre intelligenta åsikter komma upp till ytan, och sedan kan man plocka och slänga precis som man vill.

Det finns dock en nackdel. Människor som kan säga precis vad dom vill, och sedan skylla på yttrandefriheten. Ponera att en kvinna med sjuklig fetma går på stan. En annan kvinna, smal, kommer fram till henne och säger högt och tydligt att det inte är bra att vara så fet och att den överviktiga kvinnan borde banta. När man sedan konfronterar henne, säger hon med näsan i vädret att hon har yttrandefrihet och får säga precis vad hon vill.

Jag har aldrig förstått hur vissa människor kan göra det. Visst, du må ha en lag bakom ryggen, men är det nödvändigt att säga sådana saker till andra människor, bara för att du kan? Ibland är det bättre att hålla käften och inte säga någonting alls. Det handlar inte bara om att varje människa har rätt till en egen åsikt, utan det handlar även om att man ska kunna visa medkänsla och sympati för andra människors livssituationer.

Att gå runt och säga/skriva att 'feta människor är äckligt' är inte att dela med sig av sina åsikter; det är att vara medvetet elak mot andra människor, och jag tycker det är en stor skillnad. Ibland ska man helt enkelt hålla käften och vara snäll.

(Såg ett program på Tyra Banks Show där vuxna kvinnor trodde sig ha rätten att gå runt på stan och berätta till människor att dom var sjukligt feta. As if they didn't know? Har även läst lite om detta på FL, som vanligt.)

Kommentarer
Postat av: lucke

Hejsan, planer för kvällen? :)

2010-11-13 @ 17:17:53
URL: http://modegrabben.blogg.se/
Postat av: Anonym

Helt jävla onödigt! Speciellt om det är till någon man inte känner bara för att konstatera det.

Lite som mobbare, att säga saker till andra för att höja sitt eget självförtroende. HUVVA säger jag!

2010-11-13 @ 18:46:13
URL: http://diaryofalways.blogg.se/
Postat av: moa

Svar; Tack för tipset om kamera-val! Uppskattar det! :)

2010-11-13 @ 21:09:46
URL: http://moathemoses.blogg.se/
Postat av: Shaw - Holy Mother of Cow

Anonym: Håller med. Finns ingen anledning till att göra det. Enkel psykologi - man tycker inte om sig själv, och måste hacka på någon annan istället.

2010-11-13 @ 23:31:55
URL: http://holymotherofcow.blogg.se/

Innan du kommenterar:
Kommentarer besvaras här.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0