5 länder/städer jag helst vill fara till.

Irland: För att uppleva deras storslagna natur. Irland är ett av världens vackraste land, om du frågar mig. Jag älskar hur grönt allting är, hur klipporna rusar ner i havet eller hur öppet allting ser ut att vara. Som att fälten kan fortsätta i all evighet. Jag skulle vilja fara till Irland för att vandra, andas, dricka öl på pubar och vandra runt i Dublin. En resa för att koppla av, helt enkelt.







Paris: Hit vill jag verkligen fara! Det finns så mycket och se - så mycket att uppleva. Tänk att stå och kolla på Mona Lisa i Louvren? Tänk att vara så pass nära något så historiskt! Speciellt en tavla som är så pass hemlighetsfull. Tänk att stå högst upp i Eiffeltornet och blicka ut över Paris - en av världens vackraste städer. Eller att helt enkelt bara sitta ner på ett lummigt café och dricka rödtjut om kvällarna.







Rom: Alla vägar leder till Rom, sägs det ju. Och Rom är verkligen en plats jag längtar efter att få uppleva. Även det här är ju en stad med otroligt mycket historia. En mycket stor del av mänsklighetens historia startade ju här. Latin, språkets moder, föddes i Italien. Caesar regerade här under en tid. Män slogs med tigrar och svärd i Colosseum som fortfarande står på stadig grund mitt i staden. Bara jag som blir knäpp av extas? Tänk att lägga handen på en över 2000 år gammal byggnad som osar av historia. Tänk att vandra runt i gångarna i Colosseum - där tigrar, lejon, gladiatorer och kejsare också har vandrat.







Grekland: Ett otroligt vacker land med mycket gammal historia. Vem har inte läst om grekerna? Den ljuva antiken med filosofer, väldiga gudar och gudinnor, Zeus stora tempel och mycket annat. Det skulle vara helt fantastiskt att få uppleva all denna historia som finns i dessa länder och städer. Men inte bara. Grekland är ett land där jag bara skulle kunna strosa runt också. Upp bland klipporna, runt olivträden, sitta i skuggan vid vattnet och bara koppla av. Dricka ouzo och äta fetaost. Fotografera! Tänk alla vackra kort.







Kairo: Vem vill inte fara till Egyptens huvudstad egentligen? Uppleva pyramiderna, strosa runt i alla deras museum och kolla på gamla saker från faraonernas tid. Se sfinxen med egna ögon, äta shishkebab från en marknad, även här ta del av mänsklighetens gamla historia och mycket annat.







Som ni ser så handlar allt om historia för mig. Jag vill uppleva! Känna, smaka, höra, ta del utav! Lära mig ännu mer om hur mänskligheten en gång var. Ta del av vår fantastiska historia. För vem älskar egentligen inte historia? Hur kan man inte göra det? Hur kan man inte vara nyfiken på det som en gång var? Hur kan man inte vara fascinerad?

För mig är det helt ok om man vill fara till Cypern och festa i 6 dagar. Men jag förstår det inte. Jag förstår bara inte hur man kan slösa pengar på att dricka alkohol och sedan vara bakis hela dagen, och ligga vid en pool och inte se någonting. Om jag ska betala för mina resor, vill jag komma hem med nya erfarenheter, inte en trött lever och huvudvärk...

Kommentarer

Innan du kommenterar:
Kommentarer besvaras här.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0